torstai 28. kesäkuuta 2012

Ajatuksia lukemistani artikkeleista


Luin juhannuksen pyhinä muutamaa lehteä ja sieltä nousi ajatuksiin ja jatkopohdintoihin pari lukemaani artikkelia.
Annassa oli haastateltu filosofi Maija-Riitta Ollilaa artikkeliin, jonka otsake oli "Suhteeni rahaan on ollut aina epävarma". Listaan ranskalaisilla viivoilla artikkelin kohtia, jotka herättivät ajatuksia työstettäväksi:
- voiko onnea ostaa tai tienata?
- rahalla ja onnellisuudella on suhde
- rahan määrällä mitataan, pysyykö ihminen mukana vai tipahtaako hän yhteisöstä
- tekeekö ostaminen sinut onnelliseksi?
- meidän kaikkien pitäisi päästä shoppailusta eroon
- Mutta, jos pitää tuhlata vuosi elämästään siihen, että hankkii rahat valmennuskurssiin, niin eikö siinä vaiheessa voisi ajatella, että onni saattaa myös pikkuisen riippua rahasta!
- Kun on sellasella puolella elämää, että asiat ovat lähtökohtaisesti materiaalisessa mielessä hyvin, on helppo päätellä, että kaikilla on samat mahdollisuudet.
- vähävaraisuus onkin usein näkymätöntä
- elämä on arpajaiset ja hyvinvointiyhteiskunnan tehtävä on tasata arpaonnea
- Ehkä paras mittari siihen, että rahaa on sopivasti, on se, kun sitä ei tarvitse ajatella.
- Meidän olisi aika löytää kuluttamisen sijaan myös muita tapoja tuottaa onnellisuutta.
- Suosittelen kuulostelemaan, mitkä ovat omat onnellisuuden lähtökohdat ja jättämään onnellisuutta tuottaville asioille riittävästi aikaa!

Juoksija lehdessä oli artikkeli espoolaisesta Mika Flinkistä otsakkeella "Kestävyyslajien sekakäyttäjä". Minulle iloa tuotti hänen pohdintansa kansanterveyden edistämisestä liikunnan keinoin. Artikkelissa oli maininta, että kunnossa olevat työntekijät ovat valtava voimavara. 
- Flinkin mielestä liikunnan positiiviset vaikutukset luovaan ajatteluun ovat selvät. Työasioiden pohdiskelut kulkevat väljemmin juostessa, kuin työpöydän ääressä. Ajatuksia pulpahtaa mieleen, ja ajattelun stimulointi onkin yksi kuntoilun iso arvo.
- Terveyshyötyjen kannalta ei tarvitse liikkua tuntitolkulla, koska jo vajaan puolen tunnin päivittäinen arkiliikunta vähentää merkittävästi esimerkiksi kaksoistyypin diabeteksen riskiä.

Ei kommentteja: