lauantai 2. helmikuuta 2008

Ekotekoja


Nora uusi blogiystäväni, jonka kanssa olen uskaltautunut vaihtamaan ensimmäiset kommentit ;) haastoi minut esittelemään blogissani ekotekoja, joita olen tänään tehnyt.

Tänään olen meinannut viedä kierrätettävät pullot kauppaan, mutta pullot ovat vielä autossa. Sieltä ne löytävät tiensä kauppaan ensi viikolla. Kun kävin tänään ruokakaupassa, ostin paperikassin ostoksille, johon laitoin jo vanhat lehdet, jotka vien ensi viikolla paperikeräykseen. Tässä meidän lähellä on hyötyjätepiste, johon vien patterit, metallit, lasipurkit, paperit, ja pahvit.
Pahvikeräykseen on tullut tämän vuoden alusta uutuutena, että samaan astiaan voi laittaa kaikki pahvit myös maitopurkit.
Tämä jätepisteasia on minulle muutenkin tuttu asia, koska vastaan työssäni meidän kunnan jäteasioista.
Toiseen hyöty-/ongelmajätepisteeseen, joka meidän kunnassa on, voi viedä myös SER-romut. Seudullinen jätehuoltoyhtiö, johon kuntamme kuuluu, vastaa ja pitää yllä näitä kahta jätepistettä.
Juniorin pieneksi jääneet vaatteet annan hänen nuoremmalle serkulleen, joten ne lähtevät kiertoon. Samoin omat "käyttämättömät" hyvät vaatteet vien Konttiin, josta ne toivottavasti löytävät uudet käyttäjänsä.
Talossamme on myös puulla lämpiävä uuni ja takka, jossa tulee poltettua puita ja muuta polttamiseen kelpaavaa.
Sitten huonoa omaa tuntoa voin kokea siitä, että käytän 99 % liikkumiseen omaa autoa ;( Työssäni tarvitsen omaa autoa työpäivien aikana, joten omalla autolla tulee tehtyä myös työmatkat. Viikonloppuna linja-autot taas eivät kulje täällä syrjäseudulla niin tiheään, että niiden varaan voisi kulkemisen jättää.
Toivoisin itseltäni ja koko maailmalta, että huolehtisimme maapallostamme sillä lailla, että meidän lapsenlapsemme voisivat elää puhtaassa ympäristössä, kokea vuoden vaihtelut ja hengittää puhdasta ilmaa.
Haastan vanhan ystävän, jonka löysin uudelleen täältä blogien maailmasta, JaanaL:n kertomaan omista ekoteoistaan.

Ei kommentteja: