lauantai 5. tammikuuta 2008

Uuden Joensuun ikärakenne nuorentuu

Sanomalehti Karjalainen kirjoittaa tämän päivän lehdessä, että Pyhäselkäläiset nuorentavat uutta Joensuuta. Uuden Joensuun väestön ikärakenne nuorentuu, koska Pyhäselkä, Itä-Suomen lapsirikkain kunta liittyy Joensuuhun.

Maakuntatutkija Seppo Tiainen Pohjois-Karjalan Maakuntaliitosta on laskenut uuden Joensuun tunnuslukuja. Kuntaliitoksen jälkeen joensuulainen on keskimäärin hieman huonotuloisempi kuin nyt, yhtä usein työtön kuin nyt, nykyistä hieman vähemmän koulutettu, mutta hieman nykyistä useammin lapsi tai nuori asuu omassa omakotitalossa.

Mielenkiintoisia lukuja, mihin Pyhäselkä pystyykään vaikuttamaan, vaikka asukaslukujen suhde on Joensuu = 80 %, Pyhäselkä = 10,8 % ja Eno = 9,2 %.

Uusi Joensuu kipuaa asukasluvun suhteen 12. tilalle koko Suomessa, jota liitospuheissa on painotettu. Tosiasiahan se on, että isompia keskuksia myös liike- ja yrityselämä kiinnostaa enemmän.

Viikolla oli Karjalaisessa juttu, miten uuden Joensuun osoitteisto menee myös uusiksi. Saman nimisiä teitä ja katuja ei saa olla kunnan alueella kuin yksi kappale, mikä onkin erittäin perusteltua Hälytyskeskuksen kannalta.

Ei kommentteja: